HomeStiriMobile › Portofelul electronic de la Google este deja utilizabil

Portofelul electronic de la Google este deja utilizabil

20 septembrie 2011 | 11:41
Serviciul Wallet de la Google a fost activat ieri.
Portofelul electronic de la Google este deja utilizabil
Deocamdata doar pentru Statele Unite si, mai exact, doar pentru Sprint, dar promite sa ia amploare in curand.

Verizon, AT&T si T-Mobile au facut deja front comun pentru a-si crea propria aplicatie wallet.

Ce inseamna de fapt aceasta aplicatie? Telefonul se transforma intr-un card cu care pot fi facute plati, prin intermediul NFC (Near Field Communication). Asta presupune ca telefonul de care dispuneti sa aiba incorporata aceasta tehnologie. Google e increzator ca pana in 2014, aproape jumatate dintre telefoanele inteligente vor incorpora NFC.

Exista deja peste 135.000 de terminale in magazine din SUA, dar Google promite ca numarul va fi mai mare. MasterCard este deja inclus in proiect iar Visa, American Express si Discover urmeaza sa intre in sistemul de plata. Visa intentioneaza sa isi creeze propria aplicatie pentru portofel electronic.Aplicatia nu poate fi utilizata decat daca ecranul este aprins si telefonul deblocat. In plus, daca a trecut ceva timp de la ultima utilizare a portofelului, ti se cere un cod de reactivare, totul in incercarea de a face sistemul cat mai sigur posibil. In plus, informatiile despre card sunt stocate intr-un loc special, ceea ce ar trebui sa acorde o oarecare siguranta datelor. O alta metoda de siguranta este data de limita de card de 100 de dolari care nu poate fi depasita fara acordul titularului.

Pentru moment, cel putin, Google pastreaza o inregistrare a datelor despre utilizatori - ce, ce a cumparat, de unde si cat a platit, dar datele sunt disponibile doar fiecarui utilizator in parte, pentru tranzactiile realizate. Cel putin asa sustin reprezentatii companiei.

Adevarata lupta pentru bani se duce nu neaparat la comisionarea tranzactiilor, ci la identficarea si tintirea celui mai bun public pentru un produs sau serviciu.

In combinatie cu Google Offers, Google Wallet poate fi o adevarta incantare pentru amatorii de cumparaturi, dar si pentru banci si magazine.
Citeste mai multe despre: , , ,
Cosda Despa

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!