HomeStiriMobile › Razboiul aplicatiilor: Apple sau Android?

Razboiul aplicatiilor: Apple sau Android?

12 septembrie 2011 | 16:55
Dupa o explozia de tehnologie care ne-a adus, in mai putin de 5 ani, telefoane cu touchscreen, cu camere foto impresionante, cu functii la care doar puteam visa, e randul sistemelor de operare si al aplicatiilor sa isi spuna cuvantul.
Razboiul aplicatiilor: Apple sau Android?
Conform declaratiilor analistilor, anul acesta Android bate iOS la numarul de aplicatii descarcate.

Era de asteptat, tinand seama ca numarul gadget-urilor care ruleaza Android este in continua crestere si il depaseste pe cel al produselor Apple. 46% din totalul smartphone-urilor vandute in al doilea trimestru din 2011 au Android, si de-abia 20% au fost iPhone.

Numarul total de aplicatii descarcate in 2010 a fost de 7,4 miliarde si se prognozeaza ca anul acesta va ajunge la 18 miliarde. Dintre acestea, 8,1 vor avea la baza Android si doar 6 miliarde vor fi din randul celor destinate pentru iPhone, iPad, iPod.

Cifrele vor creste insa si mai mult. Pana in 2016, se va ajunge la 32 de miliarde, dintre care 21,8 vor fi Android. Predictiile celor de Ovum, sustin ca Apple va avea doar 11,6 miliarde iar Windows Phone 7 va ajunge pe locul trei in urmatorii patru ani, depasind BlackBerry.

Numarul de descarcari se traduce, evident, in cifre colosale de dolari. Ovum prevede ca in 2016, Apple va avea cele mai multe incasari, aproape dublu fata de cele generate de aplicatiile Android.

Ovum estimeaza 45 de miliarde de descarcari de aplicatii in 2016, pe toate platformele existente.

Daca ar fi sa traducem in incasari, piata mobila de anul acesta valoreaza 3,7 miliarde de dolari. In 2016, va valora 7,7 miliarde de dolari, cu peste 90% mai mult.
Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!