HomeStiriMobile › RIM reporneste de la zero si lanseaza propriul BlackBerry OS 10

RIM reporneste de la zero si lanseaza propriul BlackBerry OS 10

2 mai 2012 | 11:07
Zecile de zvonuri au fost spulberate la conferinta anunala RIM BlackBerry din Orlando, acolo unde noul CEO Thorsten Heins a prezentat urmatoarea generatie de sisteme de operare BlackBerry 10.
RIM reporneste de la zero si lanseaza propriul BlackBerry OS 10
Noul sistem de operare poate fi utilizat cu „mai putine taste” decat smartphone-urile existente, utilizarea in cazul acestuia bazandu-se pe gesturi sau sugestii de cuvinte. Lovit puternic in ultimii ani de dezvoltarea tot mai spectaculoasa a sistemelor de operare impuse de Google sau Apple, RIM lanseaza noul sistem de operare ca pe o platforma pe care vor rula propriile aplicatii, foarte putine din cele existente vor fi portate catre acesta.

Chiar daca razboiul pe care RIM il declara astfel celor doi mari dezvoltatori pare a fi interesat, trebuie stiut faptul ca in baza unui studiu facut public de IDC recent, doar 16% dintre dezvoltatorii de aplicatii mobile s-au declarat „foarte interesati” sa conceapa aplicatii pentru RIM fata de 90% pentru iOS si 80% pentru Android.


Cu atat mai mult cu cat cota de piata in domeniul smartphone-urilor a RIM a sczut de la 13,6% la 6,7% in primul trimestru la nivel mondial.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!