HomeStiriMobile › Romanii au fost interesati de portarea numerelor de telefon

Romanii au fost interesati de portarea numerelor de telefon

21 octombrie 2011 | 13:04
Dupa aproape trei ani de cand avem posibilitatea de a trece in alta retea pastrand numarul de telefom, ANCOM a facut publice cateva date.
Romanii au fost interesati de portarea numerelor de telefon
Piata de telecomunicatii din Romania, care numara aproximativ 26 de milioane de numere de telefon in reteaua mobila si are aproximativ 4 milioane de abonati in reteaua fixa, a inregistrat, in medie, peste 500 de portari pe zi de la lansarea programului in Romania.

Au fost facute peste 600.000 de portari de numere de telefon, dintre care 67% numere de telefon mobil. Lunar au fost portate, in medie, peste 15.500 de numere. Compania care a asimilat cei mai multi utilizatori noi a fost Cosmote. Pe locul doi se afla Vodafone, apoi Orange. RCS&RDS ocupa locul 4, fiind urmata de Telemobil. Diferenta este uriasa: daca la Cosmote au fost trecute 147.061 de numere (din cele 411.447 de numere portate in reteaua mobila), la Telemobil au ajuns doar 719.

Mult mai interesati de portare au fost utilizatorii de abonamente. Din numarul celor portati, 74% beneficiau de servicii postpaid si 26% de servicii prepaid. In ceea ce priveste raspandirea regionala, bucurestenii au ales in cel mai mare numar sa utilizeze serviciul de portare, fiind urmati de Cluj, Timis si Prahova.
Citeste mai multe despre: , , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!