HomeStiriMobile › Samsung si Apple investigate de Uniunea Europeana

Samsung si Apple investigate de Uniunea Europeana

7 noiembrie 2011 | 12:16
Autoritatile de reglementare ale UE au inceput o investigatie asupra Samsung si Apple pentru a incerca sa se edifice daca cele doua companii au incalcat legile antitrust ale Uniunii prin razboiul juridic pe care il desfasoara.
Samsung si Apple investigate de Uniunea Europeana
Cele doua companii sunt in lupta directa in 10 tari europene prin care fiecare cere blocarea celeilalte companii la desfacerea propriilor produse pe respectivele piete invocand incalcarea anumitor brevete, indiferent daca este vorba de smartphone-uri sau de tabletele produse de acestia.

Comisia Europeana a cerut celor doua companii mai multe informatii in ceea ce priveste punerea in aplicare a standardelor de brevete neesentiale in sectorul telefoniei mobile. Aceste solicitari sunt procedura standard in investigatiile antitrust cerute de Comisie”, a declarat un executiv al Uniunii Europene.

Razboiul a fost lansat de Apple care sustine ca linia Samsung Galaxy de telefoane mobile si tablete copiaza flagrant aspectul iPhone si iPad. La randul sau, Samsung invoca incalcarea unor brevete de catre Apple referitoare la standardele de comunicare 3G patentate de acestia.

Decizia UE vine la momentul oportun pentru Samsung care a pierdut primul razboi, argumentele coreeenilor fiind respinse de un tribunal olandez care a decis ca Apple este liber sa se foloseasca de standardele 3G, acestea facand parte din standardele esentiale ce ar trebui sa fie oferite fara restrictii printr-o modalitate de a acorda licente „in conditii corecte, rezonabile si nediscriminatorii”.

Citeste mai multe despre: , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!