HomeStiriMobile › Samsung si Intel lucreaza la un nou sistem de operare

Samsung si Intel lucreaza la un nou sistem de operare

17 ianuarie 2012 | 11:55
Samsung a anuntat oficial ca intentioneaza sa isi uneasca fortele cu Intel in incercarea de a capata independenta fata de Google.
Samsung si Intel lucreaza la un nou sistem de operare
Mai exact, compania intentioneaza sa combine sistemul de operare bada cu o platforma dezvoltata de Intel pentru viitoarea generatie de smartphone-uri si tablete.

Daca in septemebrie 2011 s-a decis crearea lui Tizen, din combinarea lui LiMo si Meego, de data aceasta se pune problema crearii unui produs unic din Tizen si bada.

Samsung incearca sa capete independenta si stabilitate departe de Android, dupa ce Google a decis sa cumpere Motorola, dandu-le fiori tuturor producatorilor de telefoane mobile si tablete cu sistem de operare Android.

Diferenta dintre pozitia ocupata de Android pe piata si cea a lui bada este imensa: in timp ce sistemul de operare de la Google are 53% din piata internationala de smartphone-uri, bada are putin peste 2%.

Miscarea este insa de buna anvergura pentru Intel, care este la al doilea parteneriat major in doar cateva zile. Recent, compania a anuntat ca va echipa telefoanele inteligente Motorola cu procesoare Intel Atom.
Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!