HomeStiriMobile › Smartphone-urile ar putea inlocui terapeutul in viitor

Smartphone-urile ar putea inlocui terapeutul in viitor

15 februarie 2012 | 12:00
In prezent, telefonul mobil a inlocuit ceasul desteptator, este pe cale sa inlocuiasca calculatorul, a devenit enciclopedia dvs ambulanta, camera foto, radioul etc. Urmatorul pas se pare ca rolul terapeutului va fi luat de telefoanele inteligente.
Smartphone-urile ar putea inlocui terapeutul in viitor
Cercetatorii de la Universitatea Northwestern considera ca telefonul este suficient de dezvoltat pentru a putea monitoriza starea de spirit, pentru a ajuta la rezolvarea problemelor cum ar fi depresia sau sa joace un rol important in urmarirea unui tratament medicamentos prescris de medic.

In psihologie, un smartphone, ar putea inlocui sesiuni intregi de terapie saptamanale si chiar impiedica starile depresive prin detectarea simptomelor si oferirea de solutii posibile pentru respectivele traume.

Astfel, cercetatorii de la universitatea mentionata mai sus au realizat o aplicatie denumita sugestiv Mobilyze! ce se vrea a fi terapeutul virtual prezent in fiecare telefon inteligent si care ar putea observa o anumita tendinta depresiva prin monitorizarea locului de amplasare al unei persoane, nivel de activitate, contextul social si starea de spirit. De exemplu, daca aplicatia inregistreaza o frecventa mai mica de apeluri telefonice sau de mesaje scrise, aceasta se autosesizeaza si va poate indruma sa va revedeti prietenii.


Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!