HomeStiriMobile › Tehnologie NFC in toate telefoanele Nokia

Tehnologie NFC in toate telefoanele Nokia

30 august 2011 | 09:16
Nokia a anuntat ca intentioneaza ca toate telefoanele mobile pe care le va produce vor avea inclus NFC (Near Field Communication).
Tehnologie NFC in toate telefoanele Nokia
Inca nu se stie daca decizia se aplica absolut tuturor produselor companiei, chiar si telefoanelor ieftine, dar este cert ca producatorul finlandez va include aceasta tehnologie pe toate viitoarele smartphone-uri.

NFC permite comunicarea la distanta mica (de doar cativa centimetri). Propriu-zis, se comunica prin intermediul unor pachete mici de date, utilizand tehnologia RFID (radio frequency identification).

Telefonul capata astfel numeroase alte roluri: mijloc de plata, prin simpla atingere a telefonului de cititoarele de carduri de credit cu tehnologie NFC, suport pentru achitarea biletelor de calatorile sau poate comunica direct cu telefoanele prietenilor care au, de asemenea, NFC inclus, la mica distanta. Utilizarea poate fi extinsa in orice domeniu, atata timp cat exista o eticheta speciala pentru acces rapid la servicii.

Printre companiile care si-au exprimat, de-a lungul timpului, interesul pentru tehnologia NFC se numara si HTC, LG, Motorola, Samsung, Sony Ericsson, Toshiba, Google si Microsoft.

Nokia este primul producator de telefoane mobile care isi manifesta la asemenea nivel interesul pentru NFC. Este posibil ca decizia companiei sa creasca interesul pentru telefoanele Nokia, prin crearea unor aplicatii dedicate.
Citeste mai multe despre: , , ,
Cosda Despa

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!