HomeStiriMobile › Telefoanele inteligente creeaza o lume nebuna, nebuna, nebuna

Telefoanele inteligente creeaza o lume nebuna, nebuna, nebuna

4 august 2011 | 10:25
Americanii ar renunta la sex, dar nu la telefonul lor inteligent. Cel putin asa sustin concluziile unui studiu realizat de TeleNav.
Telefoanele inteligente creeaza o lume nebuna, nebuna, nebuna
500 de persoane au fost intrebate la ce ar renunta, timp de o saptamana, in schimbul smartphone-ului. O treime dintre subiecti au raspuns ca ar prefera sa renunte la sex dar sa ramana alaturi de telefon. Credem ca ar trebui mentionat ca 70% dintre cei care au ales acest raspuns au fost femei.

Alte lucruri la care ar renunta ar fi calculatoarele si pantofii. Peste 70% dintre cei intrebati ar renunta, timp de o saptamana, la alcool, dar nu la smartphone. 63% ar renunta la ciocolata, 55% la cofeina si 54% la miscarea zilnica.

Aproape ca era de asteptat ca posesorii de iPhone sa fie cei mai dependeti de smartphone-ul personal. Si aici studiul pare ca a luat-o razna: 40% dintre utilizatorii intervivati ar renunta la periuta de dinti si nu la iPhone si 83% dintre ei ar prefera un partener de viata care sa aiba un iPhone decat unul care utilizeaza o periuta de dinti.

20% dintre subiecti au spus ca ar prefera sa renunte la partenerul de viata pentru o saptamana, dar sa isi pastreze smartphone-ul. Evident, nu mai este de mirare ca aproape 18% dintre cei intrebati au ales sa utilizeze smartphone-ul ca sa se desparta de un partener. Si iarasi nu mai e ciudat ca doua treimi dintre cei intervievati dorm cu telefonul la capul patului.

Utilizarea telefonului in timpul vizionarii unui film la cinematograf? 31% au raspuns afirmativ si 20% au afirmat ca ar prefera sa isi piarda portofelul, dar sa isi pastreze telefonul.

Cand vine vorba de bani investiti, utilizatorii de smartphone-uri cu Android sau BlackBerry au cheltuit, in marea lor majoritate, doar 1$ pentru o aplicatie. Comparativ cu ei, utilizatorii de iPhone par a fi mai cu dare de mana: pana la 40$ pe o aplicatie descarcata.
Citeste mai multe despre: , , ,
Cosda Despa

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!