HomeStiriMobile › Telefoanele mobile ar putea avea in viitor camere care vad prin ziduri

Telefoanele mobile ar putea avea in viitor camere care vad prin ziduri

24 aprilie 2012 | 11:02
O echipa de cercetatori de la Universitatea Tehnica din Dallas si-au dat seama cum se poate atinge spectrul terahertz si cu ajutorul unui mocrocip special promit o noua generatie de camere foto pentru telefoanele mobile capabila sa vada prin ziduri sau prin lucruri atunci cand i se cere.
Telefoanele mobile ar putea avea in viitor camere care vad prin ziduri
Daca ati visat sa aveti puterile lui Superman, va trebui sa va multumiti in viitorul apropiat cu cel putin una dintre ele: capacitatea de a vedea prin obiecte. Modalitatea de a vedea prin obiecte descoperita de cercetatorii UT Dallas nu este insa perfecta. Imaginile camerei dezvoltate de acestia pot fi captate dincolod e obiecte precum carton, ceramica, haine, zidarie, hartie, plastic, lemn, ceata si chioar nori insa nu poate vedea prin metal sau apa.

De asemenea, sa nu va inchipuiti ca imaginile sunt perfecte si veti putea fotografia vedeta de pe scena fara haine pe ea. Rezultatul dezvoltarii echipei de cercetatori au la baza semnale terahertz combinate cu o tehnologie speciala CMOS ce rezulta o imagine dura, ce semana mai mult cu una luat in infrarosu.

Chiar daca nu isi gaseste utilitatea imediata in buzunarul unui utilizator simplu, telefoanele echipate cu astfel de camere vor putea detecta banii falsi, tumorile canceroase sau vor putea „vedea” diferitele persoane cautate prin cartierele de case sau blocuri aflate chiar si la distante de 2 kilometri.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!