HomeStiriMobile › Telefoanele mobile sunt urmarite in mall-uri

Telefoanele mobile sunt urmarite in mall-uri

28 noiembrie 2011 | 11:14
In cel mai aglomerat sezon al cumparaturilor, o veste neplacuta s-ar putea sa scada apetitul de shopping.
Telefoanele mobile sunt urmarite in mall-uri
 Cateva mall-uri din Statele Unite au anuntat ca vor urmari semnalul telefoanelor cumparatorilor care se afla in incinta.

Sistemul vrea sa coreleze informatii de interes comercial, precum cati cumparatori care merg in magazinul X beau dupa aceea o cafea in cafeneaua Y sau cat timp stau cumparatorii in medie in magazine de anumit profil. Conform declaratiilor oficiale, nici o informatie cu caracter personal nu va fi stocata. Dar vestea cu siguranta ca este neplacuta pentru multi.

Singura optiune, in cazul in care insista sa mearga in respectivul mall este sa isi inchida telefonul mobil, ceea ce poate fi destul de neplacut.

Tehnologia Path Intelligence, produsa de catre o companiei britanica, este deja utilizata in unele tari din Europa si in Australia.

Daca este sa tinem cont ca oricum suntem urmariti, in mall-uri, de catre camere de supraveghere, nu ar trebui sa ne deranjeze atat de mult noul sistem de detectare. Pentru magazine este extrem de util. Pentru cumparatori, poate deveni util daca magazinele tin cont de preferinte si se adapteaza. Pana atunci insa, limita dintre privat si personal si surpaveghere si public devine din ce in ce mai mai putin vizibila. Pentru ca dincolo de intentiile pozitive ale comerciantilor, trebuie sa tinem cont ca nu exista nici o baza de date suficient de bine protejata in fata unui atac cibernetic.
Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!