HomeStiriMobile › Telefonul Facebook va fi lansat in 2013

Telefonul Facebook va fi lansat in 2013

29 mai 2012 | 09:46
Facebook este, incontestabil, liderul retelelor de socializare si de-abia puteti enumera cativa prieteni care nu au cont. Cei mai multi sunt adevarati fani, altii sunt cu adevarat dependenti. Dar oare v-ati cumpara un telefon Facebook?
Telefonul Facebook va fi lansat in 2013
Pentru a treia oara se readuce in discutie, in cadrul companiei, crearea unui smartphone propriu. Dar de data aceasta, presiunile sunt mult mai mari. Facebook a recrutat deja fosti angajati Apple care au lucrat la iPhone si iPad. La un moment dat, in trecut, smartphone-ul la care se lucra impreuna cu HTC a primit chiar un nume de cod, Buffy.

Deocamdata, cei mai solicitati sunt cei care se ocupa de proiectarea hardware a smartphone-ului, mai exact de tipul de componente necesare. Dar surse din cadrul companiei sustin lansarea unui smartphone in cursul anului viitor.

Compania este nevoita sa gaseasca solutii care sa ii creasca veniturile si sa progreseze de la statutul de aplicatie pentru telefoane.

In timp ce partea de harware este laborioasa si da dureri de cap, pe partea de software, Facebook sta destul de bine, avand in spate aplicatiile cele mai variate, alaturi de Instagram si numeroase alte titluri de succes. Iar daca nu va gasi o solutie pentru a crea un nou model de telefon, compania poate oricand sa cumpere unul de la firmele dedicate, mai ales ca multe companii de top au ajuns sa fie ieftine din cauza crizei. Deocamdata, se discuta despre costul anumitor componente vitale, precum procesorul, dar piata este plina de optiuni, mai ales dupa infuzia de capital datorata listarii actiunilor Facebook.

Evident, exista numeroase intrebari legate de telefonul Facebook cu mult inainte macar de a vedea un prototip. Va fi ieftin? Va fi scump? Va concura cu iPhone sau va fi un competitor pentru smartphone-urile cu Android? Ramane de vazut. Cert este ca Facebook trebuie sa scoata un atu din maneca pentru a nu pierde interesul public.
Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!