HomeStiriMobile › Un nou virus Troian pe telefoane Android

Un nou virus Troian pe telefoane Android

3 august 2011 | 10:10
Virusul a fost identificat de catre Dinesh Venkatesan, specializat in amenintari informatice legate de telefoanele inteligente.
Un nou virus Troian pe telefoane Android
Ceea ce face acest nou troian este sa inregistreze automat apelurile si sa le stocheze pe cardul SD al telefonului.

Pentru a se instala, virusul trebuie sa aiba, ca in mai toate aplicatiile pentru telefoane mobile, acordul utilizatorului. De aceasta data, acordul este solicitat sub forma clasica, dand impresia unei aplicatii firesti care cere aprobare pentru instalare. Deocamdata este neclar cum ajunge acest virus pe telefon, existand posibilitatea atat ca sa fie descarcat de pe diverse site-uri cat si trimis intentionat de catre creatorii sai.

Venkatesan a atras atentia asupra numarului crescut de amenintari informatice la adresa telefoanelor inteligente. Symbian si Microsoft Windows Mobile au fost tintele principale ale hackerilor in prima parte a acestui an. Nici iOS nu a fost lipsit de amenintari, dar Android a incasat, de departe, cele mai grele lovituri.

Solutia ramane instalarea si utilizarea unui software dedicat de protejare si, in acelasi timp, analizarea cu atentie (eventual si o verificare) a tuturor aplicatiilor instalate.
Citeste mai multe despre: , , ,
Cosda Despa

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!