HomeStiriMobile › Update: Incepand cu 1 iulie, Orange si Vodafone reduc tarifele de roaming

Update: Incepand cu 1 iulie, Orange si Vodafone reduc tarifele de roaming

11 iunie 2012 | 11:35
Orange Romania anunta la randul sau intr-un comunicat emis astazi ca incepand cu 1 iulie 2012, abonatii şi utilizatorii cartelelor PrePay Orange vor plati mai putin pentru apeluri, mesaje scrise şi trafic de date in roaming. Orange reduce tarifele standard pentru apelurile de voce, date şi pentru SMS in conformitate cu prevederile Uniunii Europene. Astfel, cand calatoresc in Uniunea Europeana, clientii Orange vor plati pentru apelurile efectuate catre tari din Uniunea Europeana 0.29 euro/ minut, apelurile primite vor fi taxate cu 0.08 euro/ minut, un SMS trimis 0.09 euro/SMS şi traficul de date 0.70 euro/ MB, preturi fara TVA.
Update: Incepand cu 1 iulie, Orange si Vodafone reduc tarifele de roaming

In plus, din 5 iunie Orange Romania a lansat noi oferte pentru optiunile Permis de vacanta şi Favourite Country. Cu optiunea Permis de vacanta clientii beneficiaza acum de 20 de minute pentru convorbiri in roaming, 20 de SMS-uri şi 1 MB pentru internet pe mobil. Optiunea poate fi activata in Uniunea Europeana, Elvetia şi Moldova cu 5,5 euro sau cu 11 euro, cand calatoresc in China, Croatia, SUA sau Turcia, preturi cu TVA inclus.

Optiunea Favourite Country este dedicata abonatilor care doresc sa beneficieze de mai multe minute in roaming la tarife mai mici. Pentru 15 euro pe luna, TVA inclus, abonatii primesc 70 de minute in roaming intr-una din tarile Uniunii Europene, Elvetia sau Moldova, la alegere. In plus, cei care calatoresc in Israel, Serbia sau Ucraina işi pot activa aceasta optiune şi primesc 40 de minute pentru 40 euro, TVA inclus.

Pentru abonatii care folosesc internetul in roaming, Orange propune optiunea Travel Data 150, ce ofera 150 MB la tariful de 0,23 euro/ MB, TVA inclus, pentru traficul de date in Uniunea Europeana şi Elvetia sau, pentru utilizatorii PrePay, Travel Data Max, ce ofera 100 MB pentru 25 euro.

„Odata cu venirea vacantei oferim clientilor noştri o varietate de optiuni cu tarife foarte accesibile. Pentru traficul de date propunem optiunile Travel Data la tarife cu pana la 66% mai mici decat cele reglementate. Un mare avantaj il reprezinta faptul ca ele pot fi activate de mai multe ori in functie de necesitatile de consum ale clientilor.” a declarat Irina Pana, Wholesale, International & Regulatory Affairs Manager.


Incepand din 1 iulie 2012, clientii Vodafone Romania vor beneficia de un mod de tarifare mai avantajos pentru apelurile initiate in roaming, prin serviciul de roaming Vodafone World, catre tarile din Uniunea Europeana, Elvetia, Islanda, Liechtenstein si Norvegia (Zona 1 Vodafone World) precum si pentru apelurile primite din aceeasi zona.

Astfel, costul efectuarii unui apel local (apel catre Romania si apel catre destinatii internationale din UE) va fi de 0,29 EUR/min (fara TVA). Costul unui apel primit din tarile Uniunii Europene, Elvetia, Islanda, Liechtenstein sau Norvegia va fi de 0,08 EUR/min (fara TVA). In cazul mesajelor text, costul unui SMS trimis va fi de 0,09 EUR/SMS (fara TVA). Traficul de date in roaming se va tarifa incepand cu 1 iulie cu 0.70 EUR/MB (fara TVA), iar taxarea minima per sesiune va fi de 1 Kb.

Noile tarife se aplica tuturor clientilor Vodafone World conform regulamentului de roaming international aplicabil in spatiul comunitar, incepand cu 1 iulie. Vodafone Romania ofera servicii de roaming in 157 de tari.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!