HomeStiriMobile › Vara asta vorbim ieftin in roaming

Vara asta vorbim ieftin in roaming

31 mai 2012 | 09:07
Din iulie, costurile convorbirilor in roaming scad. O noua lege votata de Parlamentul European pe 10 mai stabileste noi tarife incepand cu 1 iulie.
Vara asta vorbim ieftin in roaming
Un apel efectuat din afara tarii trebuie sa coste maxim 29 de eurocenti pe minut, in timp, ce pentru un apel primit, un utilizator nu va trebui sa plateasca mai mult de 8 centi pe minut. Puteti spune adio costurilor de 5 euro pe MB, pentru ca legea impune un prag de maxim 70 de centi pentru un MB. Pana in 2014, costurile trebuie sa scada la 19 centi pentru un minut de apel efectuat si 20 de centi pentru un MB.

Fiecare utilizator va putea sa isi aleaga o retea diferita pentru roaming, ceea ce ar trebui sa stimuleze competitia. In plus, operatorii trebuie sa emita o avertizare cand factura ajunge la 50 de euro.

Urmatoarele pe lista Parlamentului European sunt costurile in roaming in afara Europei si apelurile de acasa catre alte state europene.

Noua lege vine exact la timp pentru vacanta de vara si cu siguranta ca va imbunatati bugetul multor familii in acest an. Nu putine au fost cazurile in care numerosi utilizatori s-au trezit cu facturi de zeci si sute de euro de la operatorii mobili la intoarcerea acasa.
Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!