HomeStiriMobile › Vesti bune pentru Nokia, in sfarsit

Vesti bune pentru Nokia, in sfarsit

21 octombrie 2011 | 11:42
Compania are toate sansele ca al patrulea trimestru al anului sa aduca un usor profit.
Vesti bune pentru Nokia, in sfarsit
Nokia sta mai bine decat se asteptau analistii: pentru trimestrul al treielea, pierderile erau estimate la 229 de milioane de euro, dar Nokia a anuntat ca au fost inregistrate doar 68 de milioane. In plus, actiunile au crescut cu peste 9% dupa publicarea anuntului.

Totusi, Nokia se confrunta cu o situatie dificila si criza este departe de a fi trecut: vanzarile au scazut cu 13%, numarul telefoanelor livrate a scazut, de asemenea, cu 3%, ajungand la 106,6 milioane de unitati.

In cursul saptamanii viitoare, Stephen Elop ar trebui sa prezinte primul telefon Nokia cu Windows Phone, ceea ce ar putea fi gura de oxigen mult asteptata. Sau un mare fiasco. In febrila pregatire pentru noua generatie de telefoane mobile, Nokia a accelerat declinul smartphone-urilor Symbian, mizand totul pe o singura carte. Aceasta desi Elop a declarat ca Nokia va continua sa comercializeze telefoane cu Symbian, care va fi imbunatatit in maxim cinci ani.

Daca nici de aceasta data Nokia nu va tine ritmul pe piata de telefoane inteligente, nu ii mai raman decat pietele asiatice, de intrare, cu telefoane ieftine. Intrebarea este pentru cat timp. Cert este ca Nokia a ajuns de la 40% din piata la putin peste 22%, pierzand in doar cativa ani aproape jumatate din ceea ce parea ca, fara echivoc, controleaza.

Pierderea s-a resimtit profund pentru noi, odata cu inchiderea fabricii de la Jucu (la 3 ani de la inaugurare) si a Centrului de Cercetare si Dezvoltare din Cluj si concedierea a peste 2000 de angajati. Pe lista neagra sunt acum fabricile din Ungaria, Mexic si Finlanda, in defavoarea celor din Asia.
Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!