HomeStiri › O noua modalitate de monitorizare a pacientilor in spital

O noua modalitate de monitorizare a pacientilor in spital

26 septembrie 2011 | 12:28
O echipa de la Universidad Carlos II de Madrid a gasit o solutie pentru pacientii legati cu numeroase cabluri la diverse aparate de monitorizare.
O noua modalitate de monitorizare a pacientilor in spital
Un simplu tricou, ce-i drept plin de senzori, permite acum o mai mare libertate de miscare pentru cei care, altfel, erau obligati sa stea in pat. Senzorii de pe tricou ofera doctorilor informatii in timp real despre ritmul batailor, temperatura corpului si poate chiar sa realizeze un test EKG, daca i se solicita acest lucru printr-o telecomanda. Informatiile sunt trimise printr-o conexiune wireless la un server, de unde pot fi citite de doctor.

In cazul in care exista o urgenta, pozitia pacientului in spital poate fi identificata prin intermediul unui GPS. In plus, un accelerometru le spune doctorilor daca pacientul a cazut sau este in picioare, daca merge sau alearga.

Deocamdata, tricoul inteligent este testat in cadrul spitalului, dar exista posibilitatea de a fi utilizat, pe viitor, si in afara spitalelor, pentru monitorizarea pacientilor cu risc crescut.
Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!