HomeStiriOnline › 7.000 de site-uri protesteaza impotriva SOPA si PIPA

7.000 de site-uri protesteaza impotriva SOPA si PIPA

19 ianuarie 2012 | 11:20
Incepand de ieri, odata cu decizia Wikipedia de a protesta impotriva proiectelor SOPA sau Protect IP prin inchiderea versiunii in limba engleza pentru 24 de ore, alte 7.000 de site-uri au decis sa inceapa protestele impotriva celor doua proiecte de lege transformand miscarea in „cel mai mare protest online din instoria internetului”.
7.000 de site-uri protesteaza impotriva SOPA si PIPA
Ziua neagra a internetului a lasat in „intuneric” si la propriu si la figurat internautii care incercau sa acceseze unele dintre cele mai mari site-uri. Peste 7.000 de site-uri s-au in scris la miscarea de protest, varfurile de lance fiind site-uri precum Wikipedia, Facebook, Google, Mozilla, WordPress si multe altele.

In consecinta, Motion Picture Association of America (MPAA) a declarat ca miscarea este una „periculoasa” si „iresponsabila”. In replica, senatorul american Chris Dodd a trimis o scrisoare deschisa catre Casa Alba in care explica cum utilizatorii vor fi transformati in pioni usor de controlat de interesele corporatiste daca proiectele SOPA si PIPA vor primi unda verde.

Senatorul incearca in scrisoarea deschisa sa explice ca proiectele de lege permit un comportament abuziv impotriva utilizatorilor de internet care risca sa fie confundati cu cei care pirateaza sau isi asigura castiguri din aceasta activitate.

Este cert ca oficialii de la Washington trebuie sa gaseasca modalitati de a preveni pirateria, insa trebuie gasite cai care sa nu incalce constitutional drepturile utilizatorilor indiferent daca acestia traiesc sau nu in america.

Citeste mai multe despre: , , , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!