HomeStiriOnline › 80,5 milioane de euro in tranzactii online in prima jumatate a anului

80,5 milioane de euro in tranzactii online in prima jumatate a anului

8 iulie 2011 | 14:01
Internautii romani sunt din ce in ce mai convinsi de platile online. In prima jumatate a anului au fost tranzactionati 80,5 milioane de euro in operatiuni efectuate online. Numai prin ePayment au fost procesate peste un milion de tranzactii in valoare de 71,2 milioane de euro.
80,5 milioane de euro in tranzactii online in prima jumatate a anului
Volumul platilor online a ajuns la nivelul de 80,5 milioane de euro in primele 6 luni ale anului,in crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Numarul tranzactiilor a cunoscut o crestere usoara, de 8%, inregistrandu-se aproape 1,3 milioane de tranzactii, conform statisticilor Romcard. Platforma ePayment a procesat peste 1 milion de tranzactii cu un volum de 71,2 milioane de euro, numarul persoanelor care au ales sa plateasca online prin ePayment crescand cu 10% fata de acceasi perioada a anului trecut.

Platile online sunt dominate in continuare de comenzile pentru achizitionarea de pachete turistice si bilete de avion, plata facturilor la utilitati, servicii si telecomunicatii.

Spre deosebire de media de crestere a intregii piete, in primele 6 luni, au existat domenii care au evoluat cu peste 30%. Astfel, sectorul serviciilor (acces la continut, hosting, asigurari etc) a inregistrat o crestere de 63% a numarului de tranzactii fata de aceeasi perioada a anului trecut, vanzarile pentru produse IT&C au crescut cu 37%, segmentul vanzarii de flori a crescut cu 28%, iar cel al cartilor cu 26%. Se remarca, de asemenea, sectorul ONG, tot mai multe organizatii neguvernamentale introducand optiunea de donatii online, fapt ce a dus la o crestere cu 27% a numarului acestora.

Citeste mai multe despre: , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!