HomeStiriOnline › Adevaratul motiv pentru inchiderea lui MegaUpload

Adevaratul motiv pentru inchiderea lui MegaUpload

25 ianuarie 2012 | 13:36
La sfarsitul anului trecut, celebrul Dotcom oferea un interviu in care mentiona o informatie care a scapat atunci din atentia publicului.
Adevaratul motiv pentru inchiderea lui MegaUpload
Dar care se dovedeste acum foarte importanta, aruncand o lumina noua asupra adevaratelor - posibile - motive care au dus la arestarea lui Kim Dotcom.

In primul rand, pentru cei care au ramas in urma cu evenimentele, MegaUpload s-a inchis iar omul din spatele lui, Kim Schimtz, aka Dotcom, a fost arestat in urma unei ample actiuni FBI.

Sustinatorii sai - si nu numai - au prezentat insa un alt motiv pentru care autoritatile au actionat.

Asa cum mentionam la inceputul articolului, in decembrie Kim Dotcom a anuntat ca intentioneaza sa lanseze MegaBox, un magazin online de muzica, unde artistii isi pot pune melodiile, primind 90% din incasari, mult mai mult decat primesc in prezent in orice varianta. Universal Music Group ajungea sa aiba astfel un concurent extrem de puternic si de serios. Mai mult de atat, artistii urmau sa primeasca sume importante de bani si pentru melodiile pe care le puneau gratis la dispozitia fanilor, printr-o solutie denumita Megakey.

Daca acesta este sau nu adevaratul motiv, ramane de vazut. Oricum, este o varianta demna de luat in calcul, mai ales ca apare intrebarea - de ce de-abia acum s-au luat masuri impotriva lui MegaUpload.

Oricum, asa cum bine observa un internaut, poti primi 5 ani de inchisoare ca descarci muzica lui Michael Jackson, dar 4 ani de inchisoare daca esti gasit vinovat de moartea lui... Pana atunci, membrii MegaUpload raman cu banii dati, fisierele pierdute pentru totdeauna si toti se intreaba cine va urma, pentru ca precedentul a fost creat.
Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!