HomeStiriOnline › Adio .COM... bun venit .ORICE

Adio .COM... bun venit .ORICE

22 iunie 2011 | 13:01
Aproximativ jumatate din Internet este dominat de adrese .com sau .net. O suprematie care se va incheia in curand.
Adio .COM... bun venit .ORICE
Autoritatea care reglementeaza numele de domenii a luat cateva decizii care vor permite oricui sa inregistreze orice denumire in aproape orice limba.

Ceea ce inseamna ca marile companii vor putea acum sa isi inregistreze domeniile sub forma .marca. Adidas, spre exemplu, va putea alege sa nu mai fie doar pe .com, ci .sa cumpere si .adidas si, de ce nu, vom avea putea avea si .dacia.

Toate acestea se traduc in sume uriase pentru cei care administreaza si inregistreaza domeniile de Internet. Dar situatia poate deveni si tensionanta, daca tinem cont ca va incepe o goana dupa domenii si denumiri.

Noile reguli vor stimula imaginatia si vor crea o infinitate de optiuni. Cererile pentru noile adrese vor putea fi depuse intre ianuarie si aprilie 2012. Taxa pentru a crea un astfel de domeniu este deloc de neglijat, 185.000 de dolari. Dar va imaginati cati bani ar putea fi scosi din vanzarea fiecarei pagini din domeniul .doctor sau .notar?

Cu siguranta modificarea va crea ceva haos, dar cel mai probabil va mai dura un an si jumatate pana la implementarea noul sistem. Suficient timp ca sa ne obisnuim cu ideea si pentru ca marile companii sa isi informeze clientii. Sau, pentru unii, de a strange banii.
Citeste mai multe despre: ,
Cosda Despa

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!