HomeStiriOnline › Apple calcat de hackeri

Apple calcat de hackeri

4 iulie 2011 | 09:03
Cativa hackeri ce se pare ca au legaturi de colaborare puternice cu grupul Lulz ce tocmai a fost destramat saptamana trecuta dupa o serie de atacuri informatice asupra site-urlor oficiale ale Senatului SUA, Departamentul de Siguranta Publica din Arizona precum si site-ul unei societati asociate cu FBI, a anuntat in aceasta dimineata ca a reusit sa fure informatii confidentiale despre clientii Apple.
Apple calcat de hackeri
Grupul de hackeri a atacat un server Apple folosit pentru sondaje online, reusind sa puna mana pe informatii confidentiale cum ar fi datele de utilizatori si parolele celor care au fost de acord sa publice aceste informatii pentru Apple.

Conform companiei americane, informatiile pe care au pus mana hackerii nu sunt atat de valoroase si nici nu reprezinta nici un risc pentru utilizatorii site-ului respectiv. Acestia spun ca, in comparatie cu atacurile asupra altor companii, hackerii nu au reusit sa sustraga prea multe informatii valoroase din serverul detinut de Apple. Intr-un mesaj pe Twitter, grupul de hackeri au raspuns companiei americane ca ar fi putut pune mana pe informatii mult mai valoroase insa Apple nu este o tinta pentru ei, dar ca membrii grupului de hackeri se ocupa in prezent de tinte mult mai importante.

Acum o luna, Lulz, grupul de hackeri anihilat saptamana trecuta, pretindea ca a spart serverele Apple destinate iCloud, utilizate de companie pentru serviciile de muzica si fotografii ce urmeaza sa fie lansat in cursul acestui an. Cu toate acestea, grupul de hackeri nu a postat online nimic din nivelul de informatii accesat.

Desi nu s-au identificat, specialistii cred ca acest atac este coordonat deo organizatie internationala denumita AntiSec si care are ca scop scoaterea in evidenta a vulnerabilitatilor sau lacunelor site-urilor oficiale ale companiilor sau ale diferitelor organizatii de stat de pe glob.

Citeste mai multe despre: , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!