HomeStiriOnline › Aproximativ un sfert din totalul atacurilor de tip DDoS au loc martea

Aproximativ un sfert din totalul atacurilor de tip DDoS au loc martea

31 august 2011 | 11:41
Atacurile informatice de tip DDoS (distributed denial-of-service) sunt utilizate de catre infractorii cibernetici pentru diferite scopuri, inclusiv santaj. In prezent, acestea sunt tot mai frecvent folosite ca forme de protest impotriva activitatii unor guverne sau corporatii. In trimestrul doi al acestui an, cel mai lung atac de tip DDoS a durat 60 de zile, 1 ora, 21 de minute si 9 secunde, iar numarul cel mai mare de astfel de atacuri indreptate impotriva unui singur website a fost de 218.
Aproximativ un sfert din totalul atacurilor de tip DDoS au loc martea
Conform statisticilor Kaspersky Lab pentru trimestrul doi al acestui an, 89% din totalul traficului DDoS a fost generat in 23 de tari, in topul clasamentului aflandu-se Statele Unite ale Americii si Indonezia, fiecare cu un procent de 5%.

Motivele pentru care cele doua state se situeaza pe primele pozitii in acest top sunt date de faptul ca in SUA se afla cele mai multe computere, iar in Indonezia se gasesc cele mai multe computere infectate din lume. Din informatiile Kaspersky Security Network (KSN), serviciul cloud de monitorizare a distributiei de malware, in T2, fiecare al doilea PC (48%) din Indonezia a fost tinta unei tentative de infectare cu malware.

Site-urile de cumparaturi online, inclusiv cele e-store, cele de licitatii sau mica publicitate au fost asaltate de un sfert din totalul atacurilor DDoS lansate de infractorii cibernetici in trimestrul doi. Comertul online depinde foarte mult de disponibilitatea site-ului, fiecare ora in care acesta nu functioneaza insemnand pierderea clientilor si scaderea profitului.

Infractorii cibernetici folosesc botnet-uri (retele de calculatoare-zombie, controlate de la distanta) pentru a lansa atacuri DDoS. Frecventa acestora este mai mare in timpul saptamanii, deoarece activitatea computerelor este mai intensa, in special intre zilele de luni si marti – cea mai populara zi pentru lansarea unui atac DDoS este marti, cand au loc peste 23% dintre aceste atacuri.

Cele mai active grupari de hackeri in T2 au fost LulzSec si Anonymous. Acestea au lansat atacuri DDoS impotriva site-urilor guvernamentale din SUA, Marea Britanie, Spania, Turcia sau Iran si au reusit sa scoata temporar din functiune www.cia.gov (website-ul CIA din SUA) si www.soca.gov.uk (pagina British Serious Organized Crime Agency - SOCA).

Citeste mai multe despre: , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!