HomeStiriOnline › Arestat ca a promovat o bataie cu apa pe Facebook

Arestat ca a promovat o bataie cu apa pe Facebook

16 august 2011 | 10:05
Dupa evenimentele din Londra, aproape ca era de asteptat ca politia sa devina mult mai vigilenta.
Arestat ca a promovat o bataie cu apa pe Facebook
Dar poate nu atat de vigilenta, totusi. Un tanar de 20 de ani din Essex a fost arestat pentru ca a incitat la un flash mob, sustinand o bataie generala cu apa pe BlackBerry Messenger si pe o pagina de Facebook creata special.

M15, serviciul national de inteligenta, a primit ordin sa urmareasca telefoanele pentru a investiga cine promoveaza violenta pe BlackBerry Messenger si servicii similare. Totusi, situatia descrisa mai sus are loc in Essex, unde nu au fost inregistrate cazuri de violenta si jaf, iar tema flash mob-ului nu are nimic de-a face cu evenimentele petrecute la Londra.

Urmarirea telefonului in Mare Britanie pare a fi la limita extrem de fragila dintre metoda necesara pentru asigurarea sigurantei si clasica metoda de incalcare a drepturilor.

Aceeasi problema a aparut un Teheran, unde un grup de studenti a promovat o bataie generala cu apa (poate ca nu ar mai trebui promovate, ci doar generate), studentii fiind arestati de asemenea.

Desi e evident ca asigurarea sigurantei si linistii duce uneori la incalcarea drepturilor omului, opinia publica pare a fi mereu prinsa la mijloc.
Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!