HomeStiriOnline › Barbatii sunt mai vulnerabili decat femeile pe Internet

Barbatii sunt mai vulnerabili decat femeile pe Internet

8 noiembrie 2011 | 12:31
Barbatii au mai multe sanse decat femeile de a fi victime ale furtului de date pe retelele de socializare.
Barbatii sunt mai vulnerabili decat femeile pe Internet
1649 de barbati si femei din Marea Britanie si Statele Unite au fost intervievati in cadrul unui studiu realizat de BitDefender. Rezultatele au aratat ca 64,2% dintre femei refuza cererile de prietenie pe Internet de la utilizatori pe care nu ii cunosc, comparativ cu 55,4% dintre barbati.

24,5% dintre barbati aleg sa fie posibila cautarea contului lor, fata de 16% dintre femei. Barbatii sunt, de asemenea, mult mai deschisi la ideea de a-si divulga locatia in retelele de socializare - 25,6% fata de 21,8% dintre femei.

Barbatii americanii par a fi si mai predispusi la riscul de a fi victime ale unui furt de date.

Un experiment anterior dezvoltat de o echipa de la Universitatea British Columbia Vancouver a avut un rezultat uluitor. Echipa a reusit sa fure 46.500 de adrese de e-mail si peste 14.500 de adrese reale de pe Facebook cu ajutorul unor roboti care cereau automat prietenia. Un astfel de boot poate fi chiar cumparat, cu doar 29 de dolari.

Ca de fiecare data, studiile si experiementele atrag atentia ca Internetul nu este un loc sigur, unde este in regula sa oferim detalii personale. Pentru unii, toate acestea sunt utile, pentru ca ii invata sa se protejeze. Pentru altii, vin prea tarziu. Iar cei mai multi refuza sa asculte si sa creada, devenind potentiale victime. Printre ei, cei mai multi sunt adolescenti, de o naivitate uluitoare.
Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!