HomeStiriOnline › Bill Gates indiferent la criticile dure ale lui Steve Jobs

Bill Gates indiferent la criticile dure ale lui Steve Jobs

1 noiembrie 2011 | 11:13
Bill Gates a comentat relatia controversata dintre el si Steve Jobs, co-fondatorul Apple.
Bill Gates indiferent la criticile dure ale lui Steve Jobs
"Steve Jobs a facut o treaba extraordinara. Cand te intrebi de ce lumea este mai buna astazi, Internetul, calculatorul, telefonul, modul in care interactionezi cu informatia, totul este fenomenal."

De-a lungul anilor, relatia dintre cei doi a fost destul de tensionata si nu putine au fost glumele care au circulat pe seama lor.

In biografia lui Jobs, Walter Isaacson il citeaza pe acesta afirmand ca Bill Gates nu are imaginatie si nu a inventat nimic niciodata, de aceea ii este si mai bine in zona de filantropie decat de tehnologie. Steve Jobs considera insa ca Gates a furat ideile altora.

Afirmatiile lui Jobs sunt alimentate, probabil, de frustrarea pe care acesta a resimtit-o in 1997, cand a negociat 150 de milioane de dolari cu Microsoft. Gates i-a dat banii de care avea neaparat nevoie, dar Jobs a trebuit sa renunte la un proces in care acuza Microsoft ca a furat Mac OS si sa accepte Internet Explorer ca browser preinstalat. Jobs a facut o afirmatie interesanta atunci, care probabil ca a schimbat si mentalitatea la nivel de companie: "Trebuie sa renuntam la cateva idei. Trebuie sa renuntam la ideea ca, pentru ca Apple sa castige, Microsoft trebuie sa piarda." Probabil asa si-a lasat imaginatia sa zboare spre iPod, iPhone si iPad.

Explicatia oferita de fondatorul Microsoft este ca, in timp ce Apple crea produse premium ca pret, Microsoft avea o gama mai bogata de oferte. Ceea ce facea ca Microsoft sa aiba mai mult succes la nivelul volumul de vanzari. De aceea Steve Jobs considera adeseori ca Apple e partea buna ia cei de la Microsoft sunt oamenii rai.

Bill Gates a afirmat ca, de-a lungul celor 30 de ani, Steve Jobs a spus atat lucruri bune cat si lucruri rele despre el dar ca nimic din tot ce a fost zis nu il deranjeaza abolut deloc. Ceea ce a contat a fost stimularea reciproca.
Citeste mai multe despre: , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!