HomeStiriOnline › Cele mai marcante 33 de personalitati ale Internetului

Cele mai marcante 33 de personalitati ale Internetului

25 aprilie 2012 | 10:52
Internetul isi pregateste propriul panou de onoare cu personalitati care i-au marcat evolutia. Anuntul a fost facut la Geneva de Internet Society, la cea de a XX-a aniversare a existentei sale.
Cele mai marcante 33 de personalitati ale Internetului
Grupul inaugural include 33 de personalitati importante, printre care Robert Kahn si Vinton Cerf, considerati a fi parintii Internetului.

Existenta acestui panou de onoare este justificata prin cele doua miliarde de oameni care se conecteaza zilnic la Internet. Lista este impartita in trei grupe: pionierii, in randul carora se numara 13 personalitati, inovatorii, 10 personalitati care ii includ si pe Mitchel Baker - cel care a scris licenta de open source pentru Mozilla si Robert Caillau, cofondator al World Wide Web. A treia categorie reuneste personalitati cu rol important la nivel international, iar aici sunt incluse noua personalitati, printre care Al Gore, care a redactat High Performance Computing and Communications Act din 1991, act care a ajutat la promovarea Internetului intre specialisti. O alta personalitate nominalizata la aceasta categorie este Tan Tin Wee, cel care a fondat sistemul multilingvistic de domenii si Toru Takahashi, o jurnalista numita si "mama Internetului" in Japonia.

Deocamdata, pe panoul de onoare nu se afla nici un roman. Mai multe informatii puteti afla accesand acest link.
Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!