HomeStiriOnline › Conturile de pe forumul Steam au fost hackuite

Conturile de pe forumul Steam au fost hackuite

11 noiembrie 2011 | 11:46
Valve s-a vazut nevoita sa recunoasca ca toate conturile utilizatorilor forumului Steam au fost accesate de catre hackeri iar informatiile impreuna cu datele financiare ale acestora este posibil sa fi ajuns pe mana hotilor informatici.
Conturile de pe forumul Steam au fost hackuite
Baza de date plina de conturi ale utilizatorilor ai forumului Steam ce contineau numele utilizatorilor impreuna cu parolele acestora, conturi personale, adrese de email ale acestora, adresele de facturare si, posibil, informatiile „criptate” legate de datele financiare au intrat pe mana hackerilor.

Valve a fost astfel lovita in inima, mai ales ca sistemul inventat de acestia parea sa fie preferat in ultima vreme de catre producatorii si distribuitorii de jocuri in lupta impotriva pirateriei. Valve nu mai poate face nimic decat sa recomande utilizatorilor sai sa isi schimbe parolele si sa spere ca acestia nu vor suferi si alte prejudicii in viitor.

Cu toate acestea, Valve insista ca nu exista inca dovezi a vreunui abuz asupra unei carti ce credit care sa provina din randul utilizatorilor forumului Steam. Cu toate acestea, compania insista ca toti cei care sunt in baza de date Steam sa isi controleze indeaproape activitatea de pe cardul de credit.

In plus, Valve isi cere scuze in privinta acestei intamplari si asigura ca raul nu este atat de mare, mai ales ca nu este vorba decat de forumul Steam asupra caruia recomanda utilizatorilor sa isi schimbe parolele de acces si sa isi vada de activitatea obisnuita.

Citeste mai multe despre: , ,
RoBBeRica

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!