HomeStiriOnline › Domeniile de Internet se extind cu peste 2.000 de terminatii

Domeniile de Internet se extind cu peste 2.000 de terminatii

14 iunie 2012 | 08:39
Internet Corporation for Assigned Names and Numbers a fost asaltata in ultima vreme cu peste 2.000 de cereri de aprobare a terminatiilor de Internet precum .pizza, .lol sau chiar .gay.
Domeniile de Internet se extind cu peste 2.000 de terminatii
Companii precum Lego, Mc'Donald, Ferrari sau Gucci au trimis cereri catre asociatia care reglementeaza domeniile de Internet pentru a debloca diferite terminatii. Drept urmare, asociatia a anuntat intr-un comunicat trimis in cursul zilei de ieri ca va incepe o extindere a terminatiilor de Internet masiva pentru prima data dupa 27 de ani de suprematie a .com.

Interesant este ca pentru deblocarea unei terminatii de genul .lol se percepe o taxa de aproximativ 200,000 de dolari. Cu alte cuvinte, pregatiti-va sa va simtiti confuz cand veti intra pe net atunci cand veti descoperii ca fiecare site va avea terminatia proprie cu referire la domeniul din care activeaza.

Avantajul in aceasta schimbare masiva de imagine este acela ca domenii precum cel pornografic va putea fi inregimentat in domenii cu teminatii clare si explicite, diferite fata de clasicul .com.

Ca sa intelegi mai bine, cateva companii din tehnologie au facut cereri de cateva zeci de milioane de dolari pentru a li se debloca anumite terminatii. Astfel, Google a cerut deblocarea a nu mai putin de 101 de terminatii, printre care .Lol pe care intentioneaza sa il foloseasca in cazul YouTube. De asemenea, Amazon a facut pste 76 de cereri, inclusiv pentru terminatiile .Kindle, .News si .Buy. Apple nu a solicitat decat o terminatie in timp ce Microsoft a optat pentru 11. Facebook si Twitter nu au solicitat nici o terminatie noua.


Citeste mai multe despre: , , , , , , , , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!