HomeStiriOnline › Doua solutii de securizare a parolei de la Microsoft si Mozilla

Doua solutii de securizare a parolei de la Microsoft si Mozilla

15 iulie 2011 | 11:49
Securitatea online ar trebui sa fie una dintre principalele preocupari ale companiilor din domeniu.
Doua solutii de securizare a parolei de la Microsoft si Mozilla
Microsoft a anuntat, spre exemplu, ca a adaugat doua noi elemente de securitate pentru conturile de Hotmail.

Primul, cunoscut ca "My friend has been hacked" a fost deja lansat, iar cel de-al doilea se refera la interzicerea parolelor prea usoare.

In cazul primei masuri de securitate, raportul primit de la un utilizator referitor la spargerea contului unui prieten este corelat de Hotmail cu alte informatii interne pentru a determina cu cat mai multa exactitate daca acel cont a fost spart. In cazul unui raspuns afirmativ, Microsoft suspenda contul si trimite notificare si catre alti furnizori de servicii de acest gen. Pentru a-si recupera contul, adevaratul prorietar trebuie sa treaca printr-un proces complicat de autentificare, eliminand astfel eventualii falsificatori.

Cel de-al doilea element de securitate de la Hotmail, care va fi introdus in curand, se refera la respingerea parolelor simple, precum 123456, 123pass sau qwerty. Mai mult decat atat, Hotmail va respinge si constructiile clasice, precum gogiants sau iloveyou. Vor fi cerute parole complexe, care includ combinarea carcterelor alfanumerice cu cele non-alfanumerice, litere scrise atat cu litera mica dar si cu majuscula, precum %PAr01A# sau orice alta combinatie asemanatoare.

Mozilla insa a anuntat ca lucreaza la un proiect care va marca finalul erei parolelor. In locul acestora va fi utilizat ID-ul browserului pentru autentificare. Tehnologia este cunoscuta ca "Verified Email Protocol" si avantajul este dat de lipsa schimbului de informatii dintre utilizator si site precum si securizarea datelor pentru a nu fi preluate de alte servere. BrowserID nu este exclusiv pentru Firefox, ci functioneaza si pe IE, Chrome si Safari.

Trebuie sa reamintim faptul ca dintr-un studiu realizat de ZoneAlarm, a reiesit faptul ca aproape 80% dintre internauti au parole foarte simple. Studiul a aratat ca 4% utilizeaza cuvantul "password" sau variante ale acestuia, 25% isi folosesc prenumele ca parola iar 16% folosesc prenumele unei persoane apropiate. Dintre cei intervievati, 26% folosesc o parola de doar 6 caractere.
Citeste mai multe despre: , , , , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!