HomeStiriOnline › Enciclopedia Britanica nu va mai fi publicata

Enciclopedia Britanica nu va mai fi publicata

14 martie 2012 | 12:07
Enciclopedia Britanica isi incheie viata in versiunea printata, dupa 244 de ani de existenta. Cea mai veche enciclopedie in limba engleza, publicata pentru prima data in 1768 in Edinburgh, va avea, de acum, numai editie online, digitala.
Enciclopedia Britanica nu va mai fi publicata
Decizia e fireasca daca tinem cont ca versiunea printata a enciclopediei reprezinta doar 1% din totalul vanzarilor. Unul dintre competitorii principali ai Enciclopediei este Wikipedia, cu o crestere uluitoare in ultimii ani. Daca versiunea in limba engleza de la Wiki are aproape 4 milioane de articole, Enciclopedia Britanica are doar 120.000, iar Wikipedia este gratuita, in timp ce Enciclopedia Britanica are costuri ridicate: 30 de dolari pentru DVD sau o taxa anuala de 70 de dolari pe an.

Wikipedia are insa marele dezavantaj ca este facuta de voluntari si contine si greseli sau dezinformari, in timp ce Enciclopedia Britanica are dezavantajul de fi, tot timpul, depasita de evenimente in versiunea printata. Mutarea in mediul online a fost prezentata de catre Jorge Cauz, presedinte Enciclopedia Britanica, ca o transformare din sursa de referinta in dezvoltator de solutii de educare si, in plus, transformarea in principala sursa - corecta si actualizata - de informatii, pentru care oamenii vor fi dispusi sa plateasca.

Ultimul set complet de 32 de volume publicat de Enciclopedia Britanica ramane cel din 2010. 
Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!