HomeStiriOnline › Facebook ataca: Google+ e lipsit de originalitate

Facebook ataca: Google+ e lipsit de originalitate

18 august 2011 | 13:51
Evident, nu avea cum sa dureze prea mult pana la inceperea declaratiilor agresive la adresa competitorilor.
Facebook ataca: Google+ e lipsit de originalitate
Un executiv de la Facebook a comentat destul de dur la adresa lui Google+, declarand ca nu are utilizatori si de aceea isi taxeaza dezvoltatorii de jocuri cu doar 5% fata de Facebook, care ia 30%. In plus, reteaua de la Google nu are originalitate.

Pe scurt, Sean Ryan, directorul de parteneriate pe jocuri la Facebook a comparat situatia cu cea existenta intre Starbuck si McDonalds, care s-a hotarat brusc sa vanda si cafea.

Lucrurile nu stau chiar asa, insa. Google+ are 25 de milioane de utilizatori. Facebook a reusit sa aiba 1 milion dupa zece luni. Ce-i drept, asta era acum 7 ani.

Situatia a devenit mai tensionanta dupa ce Google a dat dovada ca stie sa isi atraga dezvoltatorii de jocuri extrem de atractive pentru utilizatori. Piata de gaming online, cea care presupune tranzactionarea de obiecte virtuale inregistreaza o crestere spectaculoasa, care poate asigura un venit substantial dezvoltatorilor inteligenti.

Facebook, desi la 750 de milioane de utilizatori, simte amenintarea creata de catre un rival care are la dispozitie si fondurile si structura necesara pentru a crea o retea de socializare atractiva. La o simpla enumerare, ar trebui mentionata intreaga gama de instrumente oferite de companie si pe care Google+ le integraza. Aplicatiile Android sunt, evident, mai bine integrate. Lista de prieteni este mai bine administrata. In plus, Google mai are ceva: modelul lui Facebook, cu partile bune si rele. Facebook are insa relaxarea pe care i-o permite prestigiul si veniturile deja asigurate.

Ramane de vazut daca Google va reusi sa accelereze atat de puternic incat sa prinda din urma Facebook, daca Facebook are atuuri ascunse pe care le va scoate la momentul potrivit sau daca utilizatorii vor vrea sa utilizeze doua retele in acelasi timp, impartind in mod egal fondurile intre cele doua companii.
Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!