HomeStiriOnline › Facebook, cea mai laborioasa metoda de urmarire

Facebook, cea mai laborioasa metoda de urmarire

5 august 2011 | 10:59
Se stie deja ca unul dintre informatorii principali - sau colaboratori, daca preferati termenul - ai agentiilor americane de securitate este nimeni altcineva decat Facebook.
Facebook, cea mai laborioasa metoda de urmarire
Asa ca, odata cu scandalul legat de identificarea persoanelor care apar in poze, a mai aparut unul: cei cu tag-uri in pozele de pe Facebook ar putea fi identificati si... pe strada, in magazine si aeroporturi.

Pentru a demonstra cat de usor a devenit acest lucru, un cercetator de la Universitatea Carnegie Mellon a descris cum a reusit sa stranga o baza de date de aproximativ 25.000 de fotografii ale studentilor universitati. Pe baza acestora si in urma unui experiment, a reusit sa identifice, cu ajutorul unui webcam montat in campus, pe 31% dintre cei care apareau in fotografii, asociindu-le un nume.

Echipa de cercetatori a creat chiar o aplicatie pentru iPhone care permite fotografierea unei persoane si apoi cautarea si identificarea informatiilor despre ea existente pe Internet. Inca o data, tehnologia agentiilor secrete din filmele cu buget mare este atinsa intr-un timp mai scurt decat ne-am fi asteptat.

Daca nu vi se pare periculos, o sa va mai exemplificam cu un experiment: aceeasi echipa a comparat peste 270.000 de profile Facebook cu aproape 6.000 de profile dintr-un site matrimonial. S-a dovedit ca 10% dintre cei care au utilizat site-ul de dating au putut fi identificati - mai exact, toti cei care foloseau un pseudonim.

Asa ca am putea ajunge intr-o zi in care necunoscuti sa ne opreasca pe strada pentru a comenta "live" ultimul status pe Facebook sau ultimul post pe Twitter. Asta da asumare a afirmatiilor!
Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!