HomeStiriOnline › Facebook: de la succesul listarii la bursa ajunge la tribunal

Facebook: de la succesul listarii la bursa ajunge la tribunal

24 mai 2012 | 10:46
Listarea cu tam-tam a Facebook la bursa din SUA a nascut nenumarate discutii. De la succesul initial, compania este chemata in tribunal pentru ascunderea de informatii vitale ce au duc la prabusirea pretului actiunilor la doar cateva zile de la listare.
Facebook: de la succesul listarii la bursa ajunge la tribunal
Investitorii incurajati de potentialul urias pe care il promitea listarea la bursa a Facebook, au plasat peste 16 miliarde de dolari in oferta publica initiala (IPO) a Facebook. Acestia au inceput insa sa fie nemultumiti imediat dupa aceasta cand la doar trei zile de la momentul listarii pretul actiunilor s-au prabusit cu aproape 20%, de la 38 la 31 de dolari.

Investitorii arata cu degetul in primul rand pe Morgan Stanley, conducatorul consortiului, pentru ca a evaluat gresit nivelul interesului din piata si pentru ca a debalansat oferta cand a decis suplimentarea numarului de actiuni. In plus, investitorii acuza si faptul ca actiunea a fost una regizata si ca oficiali ai Facebook au ascuns intentionat aceste informatii. Acum, acestia vor sa isi faca dreptate la tribunal, motiv pentru care succesul listarii Facebook la bursa poate deveni dintr-un succes rasunator un scandal de proportii.

Astfel, Facebook, banca de investitii Morgan Stanley si operatorul bursier Nasdaq OMX sunt tintele mai multor anchete si procese initiate de autoritatile financiare ale SUA si de diferiti investitori ce acuza modul in care s-a derulat oferta publica initiala a retelei de socializare.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!