HomeStiriOnline › Facebook face adolescentii sa fie deprimati, agresivi si antisociali

Facebook face adolescentii sa fie deprimati, agresivi si antisociali

9 august 2011 | 13:47
Facebook poate duce la tulburari grave de personalitate, conform unui studiu publicat de un psiholog de la Universitatea California.
Facebook face adolescentii sa fie deprimati, agresivi si antisociali
Utilizarea intensiva a retelei de socializare poate duce la comportament antisocial, narcisism, manii, tendinte agresive in randul adolescentilor. Studiul are la baza un sondaj in randul a 1000 de adolescenti si observarea, timp de 15 minute, a comportamentului manifestat de 300 de adolescenti in timp ce studiaza.

Utilizarea excesiva a Facebook-ului poate duce si la cresterea numarului de absente de la scoala, aparitia unor probleme de sanatate legate de stomac, tulburari de somn, anxietate si depresie.

Nu degeaba Facebook cere celor care isi fac un cont sa aiba peste 13 ani, dar ramane de vazut cati dintre utilizatori sunt sub aceasta lumita de varsta. Oricum, efectele negative se resimt si asupra celor de peste 13 ani.

Pe de alta parte, Dr. Laryy Rosen, care a condus studiul, a recunoscut ca in cadrul retelei exista o empatie virtuala care ii ajuta si ii sustine pe utilizatori si care le influenteaza atitudinea intr-un mod pozitiv.

Regula de aur ramane valabila si in cazul Facebook: copii, adolescentii dar si adultii au nevoie de contact permanent cu lumea reala si orice izolare intr-un univers virtual duce la grave tulburari de comportament.
Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!