HomeStiriOnline › Facebook lanseaza propria platforma de muzica luna aceasta

Facebook lanseaza propria platforma de muzica luna aceasta

8 septembrie 2011 | 10:25
Conform CNBC, Facebook intentioneaza sa lanseze propria platforma de muzica in cadrul conferintei F8 din San Francisco de pe 22 septembrie.
Facebook lanseaza propria platforma de muzica luna aceasta
Potrivit CNBC, informatia este plecata de la un zvon lansat de un oficial Facebook care a dorit sa ramana anonim. Chiar si asa, vestea ca noua platforma de muzica urmeaza sa se lanseze in septembrie pare sa fie falsa, mai ales ca Facebook nu a contactat inca nici o casa de muzica si nici nu a discutat cu retaileri de muzica gen iTunes sau Amazon.

Conform specialistilor, platforma de muzica Facebook, daca va fi lansata, va lucra probabil cu un intermediar de genul Spotify, MOG sau Rdio, prin intermediul careia utilizatori sai vor putea asculta muzica direct de pe site. Interesant este ca Facebook a ales momentul lansarii propriei platforme de muzica in cadrul aceleasi conferinte in care Apple va lansa propriul iTunes 11.

Activitatea febrila de la Facebook din ultima vreme pare sa fie nascuta din teama instaurata in sanul companiei odata cu apropierea datei la care noua platforma de socializare de la Google urmeaza sa fie gata de lansarea oficiala. Un astfel de serviciu nu ar face decat sa fidelizeze utilizatorii in incercarea de a ii tine cat mai mult pe site.


Lansarea precipitata a noii platforme de muzica a Facebook este un prim pas din modificarile majore aduse in viitorul apropiat. Astfel, asa cum anuntam si intr-o stire de acum cateva zile, compania incearca sa schimbe cat mai rapid perceptia asupra propriei platforme de socializare incercand sa o transforme intr-un hub pentru muzica, filme si jocuri video.

In prezent, Facebook are deja integrat un serviciu care permite inchirierea filmelor, de la Warner Bros., in schimbul unei taxe de 3-4 dolari (in credite Facebook), din care 30% este retinut de platforma.

Citeste mai multe despre: , , , , , , ,
Cosda Despa

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!