HomeStiriOnline › Facebook lovit din mai multe directii

Facebook lovit din mai multe directii

22 mai 2012 | 14:30
Norii negri se pare ca incep sa intunece usor albastrul senin al lui Facebook.
Facebook lovit din mai multe directii
 Mai exact, dupa cea mai mare oferta publica din IT, 422 de milioane de actiuni la 38 de dolari unitatea, Facebook a inregistrat o scadere de 12%.

Printre cei care s-au bucurat - pentru scurt timp - sa isi cumpere actiuni la celebra de retea de socializare s-au numarat si 70 de romani care au cumparat 13.000 de titluri, in total 494000 de dolari. Analistii sustin ca e firesc ca pretul actiunilor sa scada, pentru ca profitul companiei este, totusi, prea mic.

In plus, chat-ul de Facebook este mediul de propagare a unui virus periculos. Streckt.Evl, identificat de Trend Micro, face sa apara o fereastra de discutii, cu un link aparent inofensiv, care insa, odata accesat, instaleaza instant virusul pe calculator. Prima actiune a lui Streckt.Evl e sa dezactiveze programele anti virus existente pe calculator, dupa care cauta sa se propage in lista de prieteni a noii victime, prin intermediul chat-ului.

In trecutul retelei de socializare au existat numerosi troieni, printre care Koobface, care a facut numeroase victime anul trecut. Sfaturile specialistilor sunt la fel ca intotdeauna. Nu accesati orice link, chiar daca este trimis de catre un prieten. Asigurati-va, inainte, ca a intentionat sa va trimita acel mesaj. Instalati un progam anti virus si asigurati-va ca este actualizat. Verificati link-urile neobisnuite pe Internet inainte de a le accesa.
Citeste mai multe despre: , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!