HomeStiriOnline › Facebook plateste 1 miliard de dolari pentru o aplicatie gratuita

Facebook plateste 1 miliard de dolari pentru o aplicatie gratuita

10 aprilie 2012 | 10:00
Facebook a anuntat cea mai mare achizitie a sa de pana acum: preluarea Instagram pentru 1 miliard de dolari.
Facebook plateste 1 miliard de dolari pentru o aplicatie gratuita
Mark Zuckerberg a afirmat ca intentioneaza sa pastreze echipa care sta in spatele aplicatiei de photo-sharing pentru telefoane mobile. Acordul semnat prevede ca Instagram va mentine independenta aplicatiei. Interesul pentru Instagram a fost manifestat inca de anul trecut, dar compania care pe atunci numara doar 5 oameni a refuzat sa fie preluata, pentru o suma, evident, mult mai mica. De data aceasta insa, oferta de 1 miliard de dolari nu a mai fost refuzata. Tranzactia va fi incheiata la sfarsitul acestui trimestru, plata urmand sa se faca atat in numerar cat si in actiuni.

Aplicatia dezvoltata de Instagram a reusit sa creasca atat de repede cu o echipa mica de oameni tocmai pentru ca ii utilizatorul administreaza continutul si trebuie sa realizeze pasii, fotografia urmand sa fie postata pe site-ul aplicatiei sau pe Facebook sau Twitter.

Compania a lansat-o intai in versiunea pentru iOS, unde a reusit sa adune peste 30 de milioane de utilizatori inregistrati. Inaintea lansarii pe Android exista o lista de  430.000 de oameni care solicitau sa fie informati cand versiunea avea sa fie disponibila.

De altfel, dupa 24 de ore de la debutul pe Android, aplicatia a inregistrat peste 1 milion de descarcari pe Google Play.

Pana in prezent, sunt mai mult de un miliard de poze pe site si peste 100 de comentarii adaugate in fiecare secunda.

Evident ca, odata cu anuntarea acordului comercial semnat de catre cele doua companii, pe retelele de socializare a inceput sa circule glume precum "de ce sa dai un miliard pe Instagram cand poti sa o descarci gratuit?"

Facebook face un pas important in zona de online photo sharing, pentru care se pare ca exista un interes din ce in ce mai crescut. Exista chiar retele de socializare bazate exclusiv pe photo sharing, ceea ce ne face sa ne intrebam care este viitorul socializarii online.
Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!