HomeStiriOnline › Facebook va permite share-uirea de organe

Facebook va permite share-uirea de organe

2 mai 2012 | 10:41
Facebook va incuraja donatorii de organe sa isi puna la dispozitie diferitele parti ale corpului prin intermediul celei mai mari retele de socializare din lume.
Facebook va permite share-uirea de organe
Mark Zuckerberg a devenit un aprig sustinator al celor care isi doneaza organe pentru a salva alte vieti in urma unei discutii avute cu prietena sa la o cina romantica. Aceasta, medic pediatru in formare, i-a explicat lui Zuckerberg cat de importanta este disponibilitatea organelor vitale pentru cei de pe listele de asteptare si a caror viata depinde de acest lucru.

In consecinta, Zuckerberg a decis ca in foarte scurt timp donatorii de organe vor beneficia de un colt special pe Facebook. Decizia acestuia a fost influentata si de faptul ca multi sinistrati ai tornadelor din Missouri si-au regasit efectele personale postand anunturi pe Facebook.

Ceea ce speram sa se intample este simplu. Dorim ca oamenii sa poata afla de un potential donator punandu-le la indemana o platforma simpla si eficienta. Speram ca aceasta decizie le va creste sansele de a isi rezolva aceasta criza”, a declarat Zuckerberg la emisiunea Good Morning America a postului TV ABC.

Conform statisticilor, in SUA, 79 de persoane primesc in medie pe zi organe pentru transplant-urile vitale in timp ce 18 oameni mor zilnic din cauza lipsei de organe.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!