HomeStiriOnline › Facebook vrea sa iti dai parola contului prietenilor

Facebook vrea sa iti dai parola contului prietenilor

31 octombrie 2011 | 10:03
Singura modalitate ca Facebook sa isi piarda din credibilitate este lipsa de securitate a datelor personale oferita de cea mai mare retea de socializare din lume. Pentru a se asigura ca nu poate pierde acest lucru, Facebook lucreaza la un nou sistem de securizare a datelor. Dar viitorul sistem este suficient de bun?
Facebook vrea sa iti dai parola contului prietenilor
Sute de milioane de utilizatori isi traiesc zilnic experientele impartindu-le cu prietenii pe internet prin intermediul retelei de socializare, Facebook. Multi dintre acestia traiesc mici drame zilnice atunci cand constata ca propriul calculator s-a defectat si trebuie sa isi acceseze contul de pe un alt computer. Cei mai multi in situatia asta nu reusesc sa isi recupereze parola contului decat foarte dificil si dupa o perioada lunga de asteptare. Aceasta nu este decat una din situatiile pe care Facebook spera sa le rezolve introducand noul sistem de protectie a parolei.

Pentru a evita aceasta problema, Facebook va testa in urmatoarele saptamani un nou sistem de recuperare a parolei pentru cei care nu pot sau nu vor sa ramana la metodele deja existente. Noul sistem, botezat Trusted Friends, permite utilizatorului sa selecteze intre trei si cinci prieteni care vor avea acces la o seama de informatii personale despre acesta si care ii pot pune la dispozitie calculatorul personal in cazul unei defectiuni a propriului device.


Facebook este convins ca noua metoda va dinamiza si mai tare dialogul virtual dintre grupurile de prieteni in mediul virtual insa specialistii sunt de parere ca a permite accesul la date personale, chiar si unui cunoscut, poate crea un precedent periculos. Pe scurt, alegeti cu intelepciune pentru ca nimic nu dureaza o vesnicie.

Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!