HomeStiriOnline › FBI: Virusul Alureon va da afara de pe Internet de luni

FBI: Virusul Alureon va da afara de pe Internet de luni

6 iulie 2012 | 08:38
Unul dintre cei mai periculosi virusi de PC, Alureon (DNS bot Charger), este conceput sa va directioneze catre o seama de site-uri ale hackerilor in incercarea de a fura informatii financiare si date personale de pe PC-ul dumneavoastra.
FBI: Virusul Alureon va da afara de pe Internet de luni
Anul trecut, acest virus a facut sute de mii de victime la nivel global iar FBI a imaginat o modalitate de a proteja internautii facand un pas neobisnuit: a imaginat „o plasa de siguranta” cu ajutorul careia sa ruteze masinile infectate prin serverele lor pentru a le proteja de furtul de informatii.

Aceste servere ale FBI vor fi inchise joi, dupa un an de activitate, iar din acel moment, calculatoarele inca infectate cu virusul Alureon este posibil sa fie deconectate automat de la Internet, fara nici un avertisment in prealabil.

Astfel, au fost raspandite avertismente cu ajutorul Facebook si Google, furnizorii de internet au emis notificari, in timp ce FBI a creat un sitede internet special pentru aceasta problema. Cu toate acestea, se asteapta ca un numar mare de utilizatori de PC-uri sa ramana fara Internet incepand de luni.

Momenta, conform informatiilor FBI, inca sunt peste 277.000 de PC-uri infectate cu Alureon, numarul acestora se afla in scadere insa fata de 360.000, cat erau in luna aprilie. De aceea, va recomandam o scanare online a sistemului dvs. pe serverele companiilor de securitate si eliminarea virusului daca ii constatati prezenta. In caz contrar, de luni nu o sa mai puteti accesa cea mai mare retea din lume, Internetul.


Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!