HomeStiriOnline › Google +1, sa navighezi cum recomanda prietenii

Google +1, sa navighezi cum recomanda prietenii

17 iunie 2011 | 11:21
Nu este o noutate ca Google regreta ca nu a luat Facebook in serios la momentul potrivit.
Google +1, sa navighezi cum recomanda prietenii
Daca ar fi facut-o cu cativa ani in urma, probabil ca Internetul ar fi fost altfel.

De aici si interesul extrem de puternic al companiei de a include latura sociala in toate proiectele sale, intr-o graba care, ca intotdeauna, "a stricat treaba", daca e sa ne amintim de scandalul cauzat de Google Buzz.

O dovada in plus ca Google iti vrea si prietenii alaturi este serviciul Google +1, un fel de Like (Facebook) pentru un rezultat din motorul de cautare Google. Mai exact, daca vrei sa cauti informatii despre un laptop, poti beneficia de experienta prietenilor tai care au cautat, la randul lor, aceeasi informatie, accesand link-urile bifate de ei.Daca noul proiect social de la Google va prinde la internauti, inseamna ca indexarea nu va mai fi totul pentru cautare. Trebuie sa ai si continut de calitate. Si, mai ales, trebuie sa iti atragi voturile. Sau, mai bine zis, trebuie sa stii cum sa iti atragi voturile, chit ca ai sa nu continut de calitate.

Interesant ca optiune, serviciul modifica perceptia publica a serviciului de cautare atat de celebru. Util, pe de o parte, este extrem de subiectiv, in acelasi timp, daca stam sa ne gandim cat de usor se obtin like-urile pe Facebook.

Cu ce se alege insa Google oricum? Cu o imensa baza de date de utilizatori, deoarece, pentru a putea vota, trebuie sa ai sau sa iti faci un profil Google.

Butonul +1 va fi disponibil pentru site-uri, ca sa fie asezat de programatori langa mult mai cunoscutul buton "like" si in rand cu cel de Twitter. Initial doar pentru google.com, +1 va fi implementat si pentru serviciile locale.

Cert este ca Google a ajuns la o concluzie: simplul motor de cautare e depasit, fara latura sociala. La ce bun sa gasesti un site interesant daca nu poti sa il recomanzi prietenilor? Si de ce sa pierzi timpul pentru a cauta o informatie, cand 10 prieteni de-ai tai si inca alti o mie de necunoscuti iti recomanda un site anume? Noi am raspunde simplu la ultima intrebare: pentru ca Internetul inseamna tocmai informatie multa, diversificata, si navigare cu panzele sus, pana dincolo de marginile lumii, acolo unde traiesc balaurii.
Citeste mai multe despre: , , , , , , ,
Cosda Despa

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!