HomeStiriOnline › Google amendat pentru ca ofera gratis Google Maps

Google amendat pentru ca ofera gratis Google Maps

3 februarie 2012 | 13:02
Google risca sa plateasca o despagubire de 500.000 de euro daca justita isi va mentine sentina pozitiva intr-un proces intentat de catre o companie franceza. La jumatatea de milion de euro se adaga si o amenda de 15.000 de euro.
Google amendat pentru ca ofera gratis Google Maps
Si toate acestea pentru ca serviciul Google Maps este gratuit, facand ca serviciile contra cost ale unor alte companii sa piarda clienti si, evident, bani.

Bottin Cartographes a actionat Google France si compania mama Google in instanta la Paris in urma cu doi ani pentru practici competitive neloiale - mai exact, oferirea de harti gratuite. Si, uimitor sau nu, a si castigat, sentinta fiind pronuntata marti.

Evident, Google a anuntat, prin purtatorii sai de cuvant, ca va contesta decizia. Nu este prima data cand Google are parte de decizii negative ale tribunalelor din Franta: compania a fost amendata in luna martie 2011 cu 100.000 de euro pentru ca a colectat date private in timp ce strangea imagini pentru Street View.

Desi au fost multi care au protestat impotriva gratuitatii serviciului de harti, este, totusi, prima data cand compania este acuzata pentru aplicatia Google Maps. Precedentul poate fi extrem de riscand pentru companie, tinand cont ca exista multi jucatori pe care i-a scos de pe piata cu acest serviciu.
Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!