HomeStiriOnline › Google are cu ce se lauda la sfarsit de an

Google are cu ce se lauda la sfarsit de an

15 decembrie 2011 | 10:56
Pe final de an, Google atrage atentia asupra sa, asa cum, de fapt, ne-a obisnuit.
Google are cu ce se lauda la sfarsit de an
In ceea ce priveste lansarile, compania se pare ca pregateste sa scoata pe piata, inainte de a de auzi clopotul de sfarsit de an, un rival pentru Siri. Proiectul la care s-a lucrat in secret - cum altfel! - in ultimii ani are numele cod Majel si se pare ca va conversa mai mult cu utilizatorul decat o face Siri in prezent.

Pentru a grabi insa lansarea si a apuca anul 2011, Google se pare ca va face publica o prima versiune in care va fi posibila doar cautarea pe Internet, urmand ca 2012 sa aduca toate avantajele cu care compania le promite.

Cea de-a doua informatie cu care Google a atras atentia asupra sa este legata de o donatie substantiala. Compania a pus la dispozitie 11,5 milioane de dolari in lupta impotriva sclaviei. Conform cifrelor existente, in prezent 27 de milioane de oameni sunt folositi ca sclavi in intreaga lume si obligati sa munceasca sau sa intretina relatii sexuale impotriva vointei lor. Suma oferita este cea mai mare alocata vreodata acestei cauze si a fost acordata unei organizatii pentru drepturile omului cu sediul in Washington. Mare parte din suma va merge catre cateva proiecte legate de India.

Sclavia si traficul de fiinte umane este o problema majora si de actualitate. In multe orase din Statele Unite dar nu numai exista o adevarata industrie si un circuit al femeilor care sunt pur si simplu vandute ca sclave. Cele mai multe sunt emigrante ilegale, fara viza si chiar fara acte.

Suma donata de Google face parte din totalul de 40 de milioane de dolari pe care compania le ofera in diferite scopuri la finalul anului. Alte cauze sustinute sunt legate de tehnologie, stiinta sau educatie.
Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!