HomeStiriOnline › Google ia o decizie majora de transparenta

Google ia o decizie majora de transparenta

2 noiembrie 2011 | 13:11
Google a facut un anunt surprinzator si care poate produce modificari importante in publicitatea online.
Google ia o decizie majora de transparenta
Conform declaratiilor companiei, gradul de transparenta al reclamelor oferite odata cu rezultatele de cautare pe Google (si, de asemenea, in Gmail) va fi considerabil crescut. Pe scurt, va exista un link "Why these ads" care va explica fiecarui utilizator cum este personalizata informatia despre el. Vom afla astfel cum Google stie locatia, preferintele, cautarile anterioare, informatii pe baza carora ne ofera rezultate personalizate.

Utilizatorii cu adevarat interesati pot merge la Ads Preferences Manager si pot opera acolo modificari care sa imbunatateasca reclamele vizualizate, blocand anumite tipuri de reclame sau chiar sa le opreasca de tot.Pe scurt, puteti alege sa fiti asaltat de reclame personalizate sau sa nu fiti agasat deloc de acestea. In primul rand, insa, ne vom face o imagine mai clara asupra informatiilor care sunt stocate despre noi si Google ne va explica de ce alege reclamele respective.

Un pas important in ceea ce priveste transparenta pe Internet si, cu siguranta, un pas crucial in ceea ce priveste publicitatea online.
Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!