HomeStiriOnline › Google si Microsoft se bat pe Yahoo!

Google si Microsoft se bat pe Yahoo!

25 octombrie 2011 | 10:35
Haosul a pus stapanire pe Yahoo odata cu concedierea fostului CEO, Carol Bartz. Optiunea de a vinde pare una din ce in ce mai fiabila pentru compania americana in incercarea de a se salva de la colaps definitiv.
Google si Microsoft se bat pe Yahoo!
Conform Wall Street Jurnal, Google a vorbit deja cu doua firme de capital privat pentru a gasi finantarea necesara inaintarii unei oferte de preluare catre Yahoo. Desi nu au inaintat inca o propunere concreta, analistii au cazut de comun acord ca aceasta va veni destul de curand, mai ales ca Google este foarte interesat sa vanda publicitate in reteaua deja construita de Yahoo.

Langa intentia Google, vine si Microsoft care a mai negociat si in trecut preluarea Yahoo fara succes. Surprinzator, companiile americane sunt concurate la inaintarea ofertelor pentru preluare de catre firma chineza Alibaba, care a anuntat ca intentioneaza sa participe la o eventuala licitatie.

Cu toate acestea, noul CEO Yahoo, Jerry Yang, a declarat pentru Bloomberg ca intentia managementului nu este aceea de a vinde insa se vor lua in calcul toate optiunile pentru a iesi din criza profunda in care s-a adancit compania.

Citeste mai multe despre: , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!