HomeStiriOnline › Hackerii in mana spionilor economici?

Hackerii in mana spionilor economici?

25 iulie 2011 | 12:16
Conform Simion Moores, presedintele International e-Crime Congress, grupurile de hackeri sunt extrem de bine organizati si foarte greu de identificat toate persoanele implicate pentru ca acestea sunt finantate chiar de guvernele anumitor tari pentru a face spionaj economic.
Hackerii in mana spionilor economici?
Grupurile ca LulzSec sau Anonymus ce s-au afirmat in ultima perioada sunt asemanate de catre Moores cu gruparile militare ale anilor '70, cum ar fi Brigazile Rosii si atrage atentia ca acestia au scopuri extrem de precise iar organizarea lor indica faptul ca sunt finanatati si condusi de oameni coordonati de diferite guverene puternice de pe glob, cum ar fi cel al Chinei.

Potrivit lui Moores, faptul ca hackerii sunt racolati si implicati intr-o astfel de organizatie finantata de politicieni va duce la zilele in care KGB sau STASI traiau momentele de glorie iar masinatiunile diferitelor guverne se faceau de la distanta prin intermediul spionilor.

Spionajul economic prin intermediul organizatiilor de hackeri pare a fi o explicatie ceva mai logica pentru actiunile celor mai multi criminali electronici care se autodeclara aparatori ai valorilor libertatii si distrugerea diferitelor companii sau site-uri comerciale.

A nu se confunda aceste organizatii de hackeri cu grupurile de romani care au descoperit carding-ul si sunt arestati intr-o singura zi cateva sute. Carding-ul este o operatiune de stoarcere a banilor de pe carduri electronice sustrase in prealabil din diferite banci americane sau companii de asigurari. Pentru astfel de operatiuni sunt folositi romani pentru ca cei care le dau informatiile sa fie departe de pericolul de a ajunge la inchisoare.

Citeste mai multe despre: , , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!