HomeStiriOnline › Hackerii intentioneaza sa isi lanseze propriul satelit in spatiu

Hackerii intentioneaza sa isi lanseze propriul satelit in spatiu

6 ianuarie 2012 | 11:58
Ce faci atunci cand guvernantii americani si oficialii hollywoodieni aplica cenzura pe internet precum SOPA sau Protect-IP? Iti unesti fortele cu altii ca tine si lansezi propriul satelit pe orbita pentru a iti continua activitatea nestingherit.
Hackerii intentioneaza sa isi lanseze propriul satelit in spatiu
Clubul german Chaos Computer, un grup de hackeri germani celebrii, au anuntat ca in timpul congresului organizat anual in luna august de catre organizatia pe care o controleaza vor prezenta planurile primului satelit ce urmeaza sa fie lansat pe orbita ce reprezinta primul pas din constructia unei retele „imposibil de cenzurat” si denumita Hackerspace Global Grid (HGG). Hackerii vor comunica de la sol cu satelitul folosind statii amator de 130 de dolari bucata.

Echipa de hackeri este decisa sa inceapa instalarea la sol in prima jumatate a anului a trei statii prototip dupa care urmeaza lansarea pe orbita a primului satelit al unei organizatii de hackeri.

Decizia grupului de hackeri a venit in urma proiectului de lege cunoscut drept Actul de Oprire a Pirateriei Online (SOPA) ce este analizat in aceste zile de Senatul american si de catre proectul PROTECT IP ce ofera proprietarilor de continut dreptul de a inchide site-urile care le incalca drepturile de autor.

Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!