HomeStiriOnline › Hackerul care si-a hartuit sexual victimele a fost condamnat

Hackerul care si-a hartuit sexual victimele a fost condamnat

2 septembrie 2011 | 09:55
Tribunalul a dat verdictul in cazul lui Luis Mijangos, un tanar de 32 de ani acuzat de infractiuni cibernetice si santaj sexual.
Hackerul care si-a hartuit sexual victimele a fost condamnat
Hackerul a fost condamnat la 6 ani de inchisoare pentru ca patruns in peste 100 de calculatoare ale unor femei, a folosit informatii private pentru a le santaja sa ii trimita fotografii dezbracate si a postat imagini ale acestora pe internet. Cele 100 de calculatoare erau folosite de aproximativ 230 de utilizatori, dintre care mai bine de 40 minore.

Mijangos a trimit un virus deghizat sub forma unor materiale video sau ale unor cantece de succes. Multe dintre femeile care au primit e-mail-ul l-au trimis, fara sa stie, mai departe, catre alte prietene, unele adolescente. Astfel, hackerul a reusit sa obtina controlul a peste 100 de calculatoare. A citit mesajele victimelor sale, le-a urmarit prin intermediul camerei video fara stirea lor, evident, si a ajuns sa gaseasca imagini cu ele dezbracate pe calculator. Si de aici a inceput santajul.

In unele cazuri, si-a amenintat victimele ca va publica imaginile pe internet, in alte situatii s-a dat drept partenerul lor, totul pentru a cere noi imagini cu ele.

Una dintre victime a afirmat, in timpul procesului, ca  hackerul a obtinut acces si la calculatorul de la munca, a santajat-o permanent si a hartuit-o, a amenintat-o ca va trimite imagini cu ea in posturi delicate sefului ei.

In cazul altei victime, tanarul chiar a publicat imagini cu ea pe MySpace.

In cadrul anchetei FBI, Mijangos a recunoscut ca a fost implicat si intr-o frauda de carduri.

Avocatul apararii a incercat sa atraga simpatia, afirmand ca hackerul este intr-o situatie delicata, fiind in scaun cu rotile din adolescenta, in urma unei rafale de gloante trase dintr-o masina, fara ca vinovatul sa fie vreodata prins.
Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!