HomeStiriOnline › IE: Utilizatorii sunt... mai putin destepti

IE: Utilizatorii sunt... mai putin destepti

1 august 2011 | 12:09
Cand nu au ce face, cercetatorii mai fac un studiu.
IE: Utilizatorii sunt... mai putin destepti
Asa ca au decis sa faca un test de inteligenta pentru peste 100.000 de utilizatori de Internet.

AptiQuant s-a apucat pe treaba, in incercarea de a aflat care browser are utilizatorii mai inteligenti. Dupa ce au analizat datele studiului, au ajuns la concluzia ca IE6 are utilizatori mai putin inteligenti, ca sa ne exprimam frumos. Firefox, Chrome si Safari sunt undeva la mijloc, in timp ce Opera se poate lauda cu media de inteligenta cea mai ridicata. Vestea buna este ca daca utilizati IE 8 sau 9, nu intrati in aceeasi categorie codasa. Nu sunteti cu mult mai buni, dar nici cei din urma.

Studiul are si un suport logic, daca stam sa ne gandim. IE 6 este vechi si depasit, cu o multime de hibe si probleme de securitate. Sa nu iti faci un update la browser inseamna fie sa nu fi informat (destul de dificil, pentru ca vorbim despre Internet), fie sa dai dovada de o limitare explicabila printr-un IQ mai scazut.

Datele din 2011 au sustinut datele de acum 5 ani, ducand la concluzia ca nu suntem nedrepti cu IE, ci doar insuficient de rabdatori cu utilizatorii lui. Totusi, trebuie sa tinem cont ca este un studiu realizat pe Internet de catre cei care au acceptat. Ceea ce s-ar putea transpune asa: in randul utilizatorilor de Internet care au avut timp si bunavointa de a completa un test de inteligenta, utilizatorii de IE 6 au ramas codasi. Asta inseamna ca factorii socio-demografici nu au fost deloc luati in considerare.

Parerea noastra e sa nu va grabiti sa va faceti insigne cu "Sunt utilizator Opera". S-ar putea ca utilizatorii de IE 6, desi multi, sa nu inteleaga.
Citeste mai multe despre: , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!